You currently have Javascript disabled!

Digitale-logboekfunctie verbetert kwaliteit en klanttevredenheid

Geplaatst: 20-10-2021

CleanJack voegt een logboekfunctie toe aan haar tijdregistratiesysteem, waarmee facility-managers opmerkingen bij schoonmaaklocaties kunnen toevoegen. Schoonmakers zien deze opmerkingen op het moment dat zij de volgende opdracht voor deze klant uitvoeren. Wat betekent dit voor u?

Een veelgevraagde update aan het CleanJack tijdregistratiesysteem is deze maand toegevoegd: een digitaal logboek. Deze software-uitbreiding zorgt ervoor dat uw klanten opmerkingen kunnen plaatsen bij de uitgevoerde schoonmaakwerkzaamheden, per locatie of in het algemeen. Schoonmakers zien deze opmerkingen bij de eerstvolgende schoonmaak.

Efficiënte communicatie

De toevoeging van de logboekfunctie aan het tijdregistratiesysteem van CleanJack zorgt voor nog efficiëntere communicatie tussen schoonmakers en klanten. Communicatie tussen klant en schoonmaker(s) gebeurt nog regelmatig via papieren schriftjes of papieren logboeken. Het ontbreekt het schoonmaakbedrijf aan een centraal overzicht van alles wat speelt bij klanten. Nu de logboekfunctie onderdeel is geworden van het tijdregistratiesysteem, worden de papieren schriften en logboeken overbodig. Op deze manier gaan opmerkingen niet verloren en kan het schoonmaakbedrijf veel beter analyses maken van wat goed gaat en waar nog ruimte is voor verbetering. Dit zorgt voor een hogere kwaliteit van uw werk en een verbeterd gevoel van service bij uw klant.

Log en historie

Doordat opmerkingen digitaal worden opgeslagen, kan altijd een historie worden ingezien. Op deze manier kunt u vaak terugkerende opmerkingen bijhouden en per klant beter aansturen op het schoonmaakwerk. Erg interessante data dus, wanneer u uw klanttevredenheid wilt verbeteren om zo uw bedrijf te laten groeien.

Meer informatie?

Ook uw serviceniveau verbeteren? Maak dan gebruik van het digitale logboek binnen uw CleanJack systeem. Maakt u nog geen gebruik van CleanJack? Neem dan direct contact op voor meer informatie, een demo of een offerte.

Relevant:

Dag van de Schoonmaker

Lees meer

GRIP Facility en CleanJack gaan samenwerken

Lees meer

Bezoek CleanJack bij Interclean STAND 05.524 10-11-12-13 mei 2022

Lees meer

Relevant:

Het laatste nieuws

Dag van de Schoonmaker

Dag van de Schoonmaker

15 juni dag voor de schoonmaker? Voor CleanJack is het 365 dagen per jaar dag van de schoonmaker! Waar zouden we zijn al...

GRIP Facility en CleanJack gaan samenwerken

GRIP Facility en CleanJack gaan samenwerken

Hoe mooi is het als 2 automatiseerders in facilitaire dienstverlening samen mogen werken aan hetzelfde project bij een g...

Bezoek CleanJack bij Interclean  STAND 05.524 10-11-12-13 mei 2022

Bezoek CleanJack bij Interclean STAND 05.524 10-11-12-13 mei 2022

Van 10 - 13 mei verandert RAI Amsterdam 4 dagen lang in het mekka van de professionele schoonmaak. Interclean is de groo...